Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Η δήλωση για χρεωκοπία που εκθέτει την κυβέρνηση και ... κανείς δεν μιλάει !

 By "Τ.Σ."

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, οικογενειακός φίλος του Γιώργου Παπανδρέου, που ήταν έως τον Ιούλιο 2010 εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και παραιτήθηκε ξαφνικά – δήθεν επειδή ήταν σε διαφωνία με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, έκανε τη δήλωση της χρονιάς, αλλά ως δια μαγείας, όλοι την έχουν αποσιωπήσει. Ο μέχρι πρότινος οικονομικός αξιωματούχος της Ελλάδας στο καίριο πόστο του ΔΝΤ, σε συνέντευξη τους την εφημερίδα «Κεφάλαιο» δήλωσε ότι … πτωχεύουμε! Συγέκριμένα είπε τα εξής:



«Το ενδεχόμενο επιμήκυνσης (αναδιάρθρωσης) του χρόνου αποπληρωμής του χρέους βλέπει πιθανό –υπό προϋποθέσεις– σε τέσσερα χρόνια, ο εκπρόσωπος της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης στη συνέντευξή που παραχώρησε στο “Κεφάλαιο” είναι ο πρώτος αρμόδιος αξιωματούχος που μιλάει ανοιχτά για το θέμα της χρονικής αναδιάρθρωσης του χρέους και θεωρεί απαραίτητη την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας –μέσω της πλήρους εφαρμογής των όρων του Μνημονίου.
Όπως επισημαίνει, εάν το δημοσιονομικό έλλειμμα έχει περιοριστεί κάτω από το 3% το 2014, και αν την ίδια χρονιά ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας έχει θετικό πρόσημο και έχουμε καταφέρει να πραγματοποιήσουμε από το 2013 ένα πρωτογενές πλεόνασμα, οι αγορές μπορεί να αρχίσουν να συμπεριφέρονται διαφορετικά απέναντι στην Ελλάδα. Σε αυτή την  περίπτωση, μπορεί -στα πλαίσια της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου- να διευθετηθούν ορισμένα θέματα που έχουν να κάνουν με την περίοδο αποπληρωμής του δημόσιου χρέους.»
Είδατε να γίνεται ντόρος; Είδατε να υπάρχουν αναλύσεις από τα μεγάλα ΜΜΕ, τα οποία κάθε βράδυ στα κανάλια χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τον λεηλατημένο μισθό των φτωχών και των συνταξιούχων;
Μήπως ο κ. Ρουμελιώτης είναι άνθρωπος που έχει το ακαταλόγιστο; Δεν ξέρει από οικονομία; Και τότε πως μας εκπροσωπούσε σαν χώρα στον ισχυρότερο πιστωτικό οργανισμό της γης το ΔΝΤ, στα γρανάζια του οποίου μπήκαμε και εμείς ως χώρα με τον νόμο του … Μνημονίου;
Ξαφνικά στις 21 Ιουλίου 2010 σε παραίτηση από  τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο οδηγήθηκε  ο καθηγητής Π. Ρουμελιώτης, οικογενειακός φίλος του Παπανδρέου και υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση του πατέρα του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ρουμελιώτης το τελευταίο δίμηνο δεν αντάλλασσε κουβέντα με τον Παπακωνσταντίνου με τον οποίο διαφωνούσε κάθετα για την πολιτική περιστολής του Ελλείμματος που ακολουθεί. Κατά τις ίδιες πηγές ο Ρουμελιώτης ενημέρωσε απευθείας τον Παπανδρέου πρόσφατα, ότι μπορεί να έχει εξασφαλιστεί η δεύτερη δόση του δανείου από το ΔΝΤ, όμως το Ταμείο θα προχωρήσει σε αναθεώρηση των προβλέψεων του για την Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, αναφέροντας ότι η χώρα θα οδηγηθεί αναγκαστικά σε στάση πληρωμών μέσα στο καταχείμωνο.

Ο Παπανδρέου αντί να τον ακούσει, συντάχθηκε με τον Παπακωνσταντίνου με αποτέλεσμα ο Ρουμελιώτης να υποβάλλει παραίτηση από τη θέση που ανέλαβε μόλις πριν από πέντε μήνες.
Ποιός είναι ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης
 Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης διετέλεσε Υπουργός Εθνικής Οικονομίας (1987-1989), Υπουργός Εμπορίου (1987) και Ευρωβουλευτής (1989-1994).
Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και του Πανεπιστημίου του Παρισιού ΙΙ. Ήταν επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Σορβώνης (2008-2009), στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από το 2004) και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (1984-1989).
Είναι Πρόεδρος του Γαλλικού Ινστιτούτου Οικονομικών Προβλέψεων του Ευρωμεσογεικού Κόσμου (IPEMed – Institut de Prospective Economique du Monde Μéditerranéen) από το 2004, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος Ομάδας Εργασίας για τον Εκδημοκρατισμό, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων του Συμφώνου Σταθερότητας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (2000-2001).Ήταν ειδικός εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) στη Διαδικασία Σταθερότητας στα Βαλκάνια (1997-2000).
Συγγραφέας πολλών βιβλίων και μελετών σε θέματα Διεθνούς Οικονομικής Διακυβέρνησης.

http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/41784.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...